X

Atlanta Botanical Garden Visitor Center *


Location: Atlanta, Georgia
Client: Atlanta Botanical Garden 

The Atlanta Botanical Garden is one of the City’s premier attractions. The 10,000 sf Visitor Center and parking facility was designed to LEED certification. The Visitor Center’s placement re-orients the entry sequence for the Visitor and turns the Garden’s “front” towards the park which allows for them enter into the existing formal garden. 

Site Size: 10,000 sf Visitor Center and parking facility 

Design Services: Landscape design for entrance, parking and visitor center, Concept design for renovation of garden spaces, Sustainable design and water conservation 

Awards:
Merit Award; Southern Seasons Garden, Georgia Chapter of American Society of Landscape Architects, 2010
Award of Excellence for New Construction, Atlanta Urban Design Commission to Atlanta, 2010
Development of Excellence Award, Urban Land Institute, 2009 

Architect: Jova/Daniels/Busby Architects

*This work represents previous experience completed by Todd Hill as Principal-In-Charge at EDAW/AECOM

 

 

/